Wykonanie:
Ubić białka na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i dalej ubijać mikserem aż bez będzie biała i błyszcząca. Musi być sztywna po odwróceniu do góry nogami.
Natłuścić papier do pieczenia robiąc kółko, wyłożyć bezę. Piekarnik włączyć n a 160 stopni i piec bezę przez ok. 8-10 min, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i suszyć bezę ok. godziny.
Krem:
Ubić żółtka z cukrem na kogel-mogel, dodać mascarpone, wolno i krótko zamieszać łyżką. W osobnej misce ubić na sztywno śmietanę, połączyć obydwie masy wszystko chwilę schłodzić w lodówce.
Wyłożenie:
Na dużą paterę bądź talerz wyłożyć bezę, następnie posmarować masą z mascarpone i konfiturą malinową .
Na wierzchu wyłożyć owoce i przystroić miętą
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.