Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- Polędwica Wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa) 400g
- Karczek Dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry
- pstrąg świeży 2 szt.
- rozmaryn świeży 2-3 gałązki
- sól, pieprz czarny do smaku
- masło 100g
- czosnek 3-4 ząbki
- natka pietruszki 2-3 gałązki
Sposób przyrządzenia:
Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C
Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.