Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym
Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
8 jajek
3/4 szklanki octu balsamicznego Ponti
3/4 szklanki wody
1/5 szklanki octu winnego, np. czerwonego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli
2 ząbki czosnku
4 listki laurowe
4 ziela anglelskie
1 chilli
Sposób przyrządzenia:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie. Obierz.
- Przygotuj marynatę. Wlej do garnka ocet, wodę, miód, przyprawy. Zagotuj. Ostudź.
- Jajka ułóż w słoiku, zalej marynatą. Zakręć słoik.
- Słoik z jajkami przełóż do lodówki. Po 4–5 dniach jajka są gotowe. Bardzo przyjemnie łączą się np. z majonezem z wasabi.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.