Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym  - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym     
 
    
        Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        8 jajek
3/4 szklanki octu balsamicznego Ponti
3/4 szklanki wody
1/5 szklanki octu winnego, np. czerwonego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli
2 ząbki czosnku
4 listki laurowe
4 ziela anglelskie
1 chilli
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie. Obierz.
 
- Przygotuj marynatę. Wlej do garnka ocet, wodę, miód, przyprawy. Zagotuj. Ostudź.
 
- Jajka ułóż w słoiku, zalej marynatą. Zakręć słoik.
 
- Słoik z jajkami przełóż do lodówki. Po 4–5 dniach jajka są gotowe. Bardzo przyjemnie łączą się np. z majonezem z wasabi.
 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.