Krewetki marynowane w zielonej herbacie - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Krewetki marynowane w zielonej herbacie
Krewetki marynowane w zielonej herbacie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
16 krewetek,
1 łyżka tartej skórki z cytryny,
sól,
pieprz,
80 ml białego wytrawnego wina,
100 ml śmietany,
80 ml oleju,
1 łyżeczka papryki słodkiej w płatkach,
1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach,
2 saszetki Herbaty Zielonej
Sposób przyrządzenia:
Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.