Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- Śmietana 18% „Piątnica” 200g 1szt.
- filety śledziowe 6szt.
- majonez 1 łyżka
- koperek świeży 1 pęczek
- cukier 1 płaska łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki.
Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku. Do gotowego sosu śmietanowo - koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.