Bomba herbaciana - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Bomba herbaciana
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
50 g cukru,
torebka cukru waniliowego,
2 żółtka,
400 ml śmietany kremówki,
10 biszkoptów,
koniak lub brandy,
3 saszetki Herbaty czarnej Oriental Gardens z płatkami róży i bławatka
Sposób przyrządzenia:
Herbatę zaparzyć w 250 ml wrzątku. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę, dodać schłodzoną herbatę. Śmietanę ubić na sztywno, połowę zmieszać z masą herbaciano - jajeczną. Biszkopty skropić koniakiem i wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyć do formy i wstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawać ze ubitą śmietaną.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.