•	15 czarnych oliwek
•	gotowy spód do ciasta pizzowego
•	400 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
•	główka brokułu
•	700 g pieczarek
•	15 średniej wielkości miseczek do zapiekania  (najlepiej w czarnym kolorze)
•	sól, pieprz, bazylia do smaku
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo. Pieczarki pokroić w cząstki i poddusić na maśle. Zetrzeć ser na tarce. Wszystko wymieszać w misce, przyprawić i wyłożyć do muffinek. Z ciasta na pizzę wykroić 15 kółek i szerokie na centymetr paski. Każdą muffinkę z farszem przykryć na wierzchu kółkiem, a ścianki naczyń obkleić 4-5 paskami – tak, aby swoim kształtem przypominały ośmiorniczki . Pokroić oliwki w krążki i po dwa ułożyć na każdej muffince (na kształt oczu). Włożyć tacę z naczyniami do rozgrzanego piekarnika na 20 minut na 180 stopni. Wyjąć, gdy ciasto będzie zarumienione.
Smacznego!