JESIENNY KREM JARZYNOWY Z CHRUPIĄCYM CHLEBEM - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
JESIENNY KREM JARZYNOWY Z CHRUPIĄCYM CHLEBEM
JESIENNY KREM JARZYNOWY Z CHRUPIĄCYM CHLEBEM
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 6 kromek chleba bawarskiego firmy Dan Cake
• 1 litr bulionu warzywnego
• 2 korzenie pietruszki
• ½ średniego selera
• 2 cebule
• 2 ziemniaki
• 4 ząbki czosnku
• 1 marchewka
• 1 por (biała część)
• 1,5 łyżki masła
• sól, pieprz
• ½ łyżeczki imbiru
• sos balsamiczny (do dekoracji)
• pietruszka (do dekoracji)
Sposób przyrządzenia:
Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora. Dodajemy pokrojoną pietruszkę, seler, kalafior, ziemniaki oraz marchewkę. Warzywa lekko podsmażamy, następnie zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem. Całość gotujemy na średnim ogniu ok. 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Warzywa ugotowane w bulionie miksujemy blenderem. Pozostałe dwa ząbki czosnku drobno kroimy. Kromki chleba smarujemy masłem, na każdą kładziemy odrobinę czosnku, wykładamy na blachę i lekko podpiekamy. Gotową zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksem sosu balsamicznego i pietruszką. Podajemy z chrupiącym, podpieczonym chlebem.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.