Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli
Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- Kiełbasa biała surowa 1,5 kg
- olej 3-4 łyżki
- cebula 6-7 średnich sztuk
- czosnek 6 ząbków
- pomidory z puszki 2 puszki po 400g
- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
- majeranek 3 łyżki
- pieprz ziołowy 1 łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku
Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.
Cebulę pokroić w grube piórka, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z zalewą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną i przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.
Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.