Zapiekany krem pomidorowy - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Zapiekany krem pomidorowy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 opakowanie przecieru pomidorowego Łowicz
0,5 kg pomidorów
5 ząbków czosnku
1 cebula
2 garści bazylii
bagietka
ser cheddar
sól, pieprz
1 łyżka oleju
Sposób przyrządzenia:
Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy. W garnku podgrzewamy olej i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i wrzucamy do garnka. Dodajemy posiekaną bazylię, sól i pieprz. Smażymy ok 8 minut i wlewamy przecier pomidorowy Łowicz, zagotowujemy i miksujemy na gładką zupę.
Zupę wlewamy do żaroodpornych naczynek. Kromki bagietki nacieramy czosnkiem i układamy na zupie. Posypujemy serem cheddar. Całość zapiekamy ok 15 minut w temp 180 stopni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.