Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca
Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 2 pęczki białych szparagów
- 2 kromki chleba
- 1 opakowanie serka topionego
- średnia cebula czerwona
- 1 litr bulionu drobiowego
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać opakowanie serka topionego i doprawić do smaku. Z kromek wyciąć serduszka, opiec w tosterze lub piekarniku do osiągnięcia pożądanej chrupkości.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.