Parzybroda z Jałowcową koszyczkową - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Parzybroda z Jałowcową koszyczkową
Parzybroda z Jałowcową koszyczkową
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
kiełbasa Jałowcowa koszyczkowa firmy Gzella 200g
olej 2 łyżki
cebula 2 szt.
marchewka 1 średnia szt.
kapusta pekińska 1 średnia szt.
pomidor 1 średnia szt.
śmietana kwaśna 18% 150 ml
koperek 1 mały pęczek
sól, pieprz, cukier do smaku
masło 1 łyżka
Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.