- pasztetowa z borowikami firmy Gzella 200g
- pieczarki świeże 8 średnich sztuk
- ser żółty 50g
- masło 1 łyżka
- czosnek 1 ząbek
- szpinak świeży młody 3 garście
- sól, pieprz do smaku
- makaron wstążki 200g
- oliwa truflowa 1 łyżka
Pieczarki umyć i wyciąć z nich ogonki z częścią miąższu. Do każdej pieczarki nałożyć po łyżce Pasztetowej z Borowikami firmy Gzella i posypać startym serem żółtym. Zapiekać w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 200st.C
Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle do zrumienienia. Następnie dodać pokrojony w paseczki szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem, całość wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z oliwą truflową. Wyłożyć na talerze „gniazda” gorącego makaronu, na każdym z nich położyć łyżkę szpinaku i zapieczoną z mięsem pieczarkę.