Pasta z tuńczykiem na toście - przepis. Przepisy na Kanapki i tosty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Pasta z tuńczykiem na toście
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 6 kromek chleba tostowego,
• 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju),
• 2 jajka,
• ½ cebuli,
• 2 ogórki konserwowe/kiszone,
• 2 łyżki jogurtu naturalnego,
• sól i pieprz do smaku,
• ½ opakowania rukoli.
Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Chleb utostować. Wyłożyć na niego gotową pastę i udekorować rukolą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.