Penne Volcano – przepis - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Penne Volcano – przepis
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
400 g makaronu rurka skośna
50g kaparów Ponti
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
1 papryczka peperoncino (posiekane)
1 gałązka posiekanego rozmarynu
1 puszka krojonych pomidorów 400g
80 g tartego sera
świeża bazylia
sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ugotuj makaron al dente. Na oliwe zeszklij kapary i posiekaną papryczkę peperoncino z rozmarynem. Dodaj pomidory krojone, dopraw solą i pieprzem i duś kilka minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, bazylią i połową sera. Podawaj udekorowane bazylią i posypane pozostałym serem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.