Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą
Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella
8 szparagów konserwowych
4 plastry sera żółtego
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
olej do smażenia
4 połówki brzoskwiń konserwowych
2 łyżki żurawiny ze słoika
świeże zioła
Sposób przyrządzenia:
W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.