słodkie naleśniczki - przepis. Przepisy na Dla dzieci, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
słodkie naleśniczki
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Naleśniki:
1 szklanka mąki pszennej razowej
1 szklanka mąki pszennej zwykłej
2 szklanki mleka
1 jajko
olej słonecznikowy lub rzepakowy
farsz:
150 g twarogu np. bieluch
1 łyżka syropu klonowego
ok 25 g daktyli
Sposób przyrządzenia:
Mąkę , mleko i jajko wymieszać i z powstałej masy usmażyć naleśniki. Następnie przygotowac farsz. Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na co najmniej 10 minut. Nastepnie zblenderować. Do twarogu dodać jedną łyżkę stołową syropu klonowego oraz powstałą masę daktylową. Wszystko dokładnie wymieszać. Smarować naleśniki powstałą masą i zwijać bądź składać w dowolny sposób. Podawać z owocami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.