Przygotuj składniki na panierkę: oberwij z gałązek listki ziół i posiekaj je razem z obłupanymi i zmielonymi pistacjami. Przesyp składniki na patelnię, dodaj do nich mąkę kukurydzianą, sól, pieprz i przemieszaj składniki.
Przygotuj mięso: roztłucz porcje mięsa na płaskie kawałki – kotlety. Do dużej patelni wlej sok z cytryn i włóż do niej mięso na kilka minut, tak, aby się namoczyło.
Kotlety obtaczaj ze wszystkich stron w przygotowanej wcześniej mieszance na panierkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż kotlety ok. 20 minut na małym ogniu. W międzyczasie przekładaj na patelni mięso, tak aby usmażyło się równo z obu stron. Panierka kotletów powinna mieć złoty, zarumieniony kolor.
Chrupiące kotleciki podawaj z ulubioną sałatką i pieczonymi ziemniakami.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.