Przygotowujemy ciasto: Miękkie masło miksujemy z cukrem. Cały czas miksując dodajemy po jednym jajku. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mleko. Całość chwilę miksujemy, wykładamy na blaszkę (30 cm x 40 cm) wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 st. C i pozostawiamy do wystygnięcia.
Przygotowujemy masę: 400 ml mleka zagotowujemy. Kaszę rozprowadzamy w 100 ml pozostawionego mleka i dodajemy do mleka, które się gotuje. Następnie dodajemy masło ciągle mieszając, by nie zrobiły się grudki. Gdy masło się rozpuści dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Mieszamy i gorącą masę wylewamy na ostudzone ciasto. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Przygotowujemy polewę: czekoladę gorzką i mleczną dzielimy na kostki i wraz ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Tak przygotowaną polewę wylewamy na ostudzone ciasto. I gotowe! Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.