Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym
Cannelloni nadziewane szpinakiem, zapiekane z serem żółtym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
500 g szpinaku
paczka makaronu cannelloni (ok. 250 g)
200 g sera żółtego
1 jajko
2 ząbki czosnku
150 ml śmietany 18%
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Świeży szpinak umyć, usunąć ogonki i dusić na patelni aż będzie miękki. Przed końcem duszenia wbić jajko, dodać posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Dodać połowę śmietany. Ser żółty zetrzeć na tarce i połowę wymieszać ze szpinakiem. Całość podgrzać i ponownie wymieszać. Cannelloni zanurzyć we wrzątku na ok. 3 minuty. Następnie delikatnie odsączyć, napełnić rurki szpinakowym farszem i układać w naoliwionej wcześniej formie żaroodpornej. Całość polać resztą śmietany i posypać żółtym serem. Zapiekać ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.