Przygotowujemy wszystkie składniki. Pierś z kurczaka oraz dynię kroimy w zgrabną kostkę. Liście jarmużu drobno siekamy (bez łodyg), a cebulę kroimy w półplasterki. Na patelnie przekładamy mięso i cebulę, wlewamy nieco oliwy i dodajemy 3/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru, 0,5 łyżeczki indyjskiego curry, spora ilość świeżo zmielonego pieprzu, sól oraz mała szczypta mielonego chili – smażymy.Kiedy mięso uzyska jasny kolor, a cebula się zeszkli dodajemy cukinię oraz jarmuż – przesmażamy chwilę, a następnie wlewamy 0,5 szklanki wody i dusimy tak długo aż całość odparuje. Następnie wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i chwile przesmażamy aż sos zgęstnieje. Całość podajemy z gorącym ryżem.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.