Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią
Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
0,5 kg dyni
250 g drobnej fasoli z puszki
1 mały por
1 litr bulionu warzywnego
15 g bazylii
oliwa
25 g masła
sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.