Paluchy wiedźmy - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Paluchy wiedźmy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
220 g miękkiego masła
100 g cukru pudru
1 łyżeczka aromatu waniliowego
400 g mąki pszennej
1 łyżeczka soli
50 g obranych migdałów
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki, oprócz migdałów, zagnieść szybko, i wstawić do lodówki na 30 minut. Z ciasta uformować palce (mniej więcej naturalnej wielkości).
Na każdym palcu zrobić nożem lekkie nacięcia w zgięciach i wcisnąć migdały w miejsce paznokci. Ponownie schłodzić 30 minut w lodówce.
Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.