Chrupiące placki ziemniaczane z sosem koperkowym - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Chrupiące placki ziemniaczane z sosem koperkowym
Chrupiące placki ziemniaczane z sosem koperkowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- ziemniaki 1 kg
- cebula 1 szt.
- jajka 1 szt.
- mąka 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
- sos koperkowy
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem koperkowym Tarsmak.
Oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.