Ciasto kawowe

Składniki

Składniki:
1/4 szklanki mleka
12 łyżeczek kawy rozpuszcalnej
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru ( w oryginale 3/4)
1/2 szklanki oleju ( w oryginale 120 g masła)
3 jajka ( w oryginale 2)
2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Na lukier:
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki mleka
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Sposób przyrządzenia

Przygotować kawę z mlekiem. Jaja zmiksować z olejem. Dodać cukier i kawę Mieszać. Dodać suche składniki: mąka, proszek, sól. Mieszać i wyłożyć do silikonowej keksówki. 
Piec 35-40 minut w 170/180 stopniach. 
Wystudzone ciasto polać lukrem. 


Odstawić w chłodne miejsce i poczekać aby lukier stężał! :)


Smacznego! <3