Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego
Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 300 gram bobu
• 1 mała cebula
• 1 mała marchewka
• 1 ziemniak
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 0,5 l bulionu (warzywnego lub mięsnego)
• 25 g sera topionego paprykowego
• Sól, pieprz
• Szczypta gałki muszkatołowej
Sposób przyrządzenia:
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostudzenia, następnie obrać z łupinek. Obrać ziemniaka, cebulę i marchew, pokroić je w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, do momentu, aż cebula lekko się zeszkli. Podsmażone warzywa zalać bulionem i gotować przez kwadrans. Dodać bób i gotować jeszcze kilka minut, aż marchewka i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Dodać paprykowy ser topiony. Całość zblendować, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.