Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri
Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
podudzia z kurczaka - 4 szt.
sól
pieprz
papryka słodka
mąka - 2 łyżki
jajko - 2 szt.
bułka tarta
płatki kukurydziane
olej
sos piri-piri "Tarsmak"
Sposób przyrządzenia:
Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.