Makaron ze szpinakiem i zielonym groszkiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Makaron ze szpinakiem i zielonym groszkiem
Makaron ze szpinakiem i zielonym groszkiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Makaron wstążki– 250 g
Świeży szpinak – 200 g
Świeży groszek– 200 g
Pestki dyni obrane – 3 łyżki
Starty parmezan – 0,5 szklanki
Czosnek – 2 ząbki
Oliwa z oliwek – 4 łyżki
Natka pietruszki
Sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Szpinak myjemy, odrywamy twarde łodygi i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, kroimy w plastry czosnek, który należy lekko zeszklić. Na tą samą patelnię wykładamy osuszony szpinak i kuleczki groszku i mieszamy przez około 1 minutę, aż zmiękną. Wszystko przekładamy do pojemnikablendera. Na ta samą patelnię wsypujmy pestki dyni, które należyzrumienić i dodajemy do składników w blenderze. Dolewamy oliwy z oliwek, doprawiamy do smaku i blendujemy.Gotowe pesto mieszamy z makaronem, wykładamy na talerze i posypujemystartym parmezanem, świeżym groszkiem i natką pietruszki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.