Faszerowana papryka – pysznie i zdrowo! - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Faszerowana papryka – pysznie i zdrowo!
Faszerowana papryka – pysznie i zdrowo!
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
• Łopatka wieprzowa – 200 g
• Boczek wędzony – 200 g
• Cebula – 3 szt.
• Olej – 3 łyżki
• Masło – 1 łyżka
• Świeża, kolorowa papryka – 6 szt.
• Natka pietruszki – 1 pęczek
• Sól, pieprz (czarny i ziołowy)
Sposób przyrządzenia:
- Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, a następnie lekko podsmażamy na oleju.
- Dodajemy grubo zmielony boczek i łopatkę i dusimy przez chwilę na patelni razem z cebulą.
- Następnie dodajemy przyprawy.
- Ugotowany makaron dodajemy do mięsa.
- Do farszu dodajemy jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz masło.
- Całość dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy.
- Papryki dokładnie myjemy, wydrążamy z nich środki, napełniamy farszem, a następnie przykrywamy dekielkiem.
- Całość pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 45 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.