Lasagne z pesto bazyliowym - przepis. Przepisy na Zapiekanki i tarty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Lasagne z pesto bazyliowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 500 g płatów lasagne
• słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
• 40 g mąki
• 40 g masła
• 400 ml mleka
• sól
• parmezan
Sposób przyrządzenia:
- Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko.
- Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki.
- Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie.
- Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.
- Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.