Bakłażany faszerowane mięsem z sosem czosnkowo-ziołowym - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Bakłażany faszerowane mięsem z sosem czosnkowo-ziołowym
Bakłażany faszerowane mięsem z sosem czosnkowo-ziołowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- bakłażan - 2 średnie sztuki
- mięso mielone - 500g
- cebula - 2 średnie sztuki
- papryka świeża - 1 szt.
- czosnek - 4 ząbki
- natka pietruszki - ½ pęczka
- pomidor - 2 szt.
- sól, pieprz do smaku
- ser żółty - 200g
- sos czosnkowo-ziołowy Tarsmak
Sposób przyrządzenia:
Bakłażany umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 100g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić bakłażany. Na mięso położyć pokrojonego
w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane bakłażany położyć na natłuszczoną blaszkę i upiec w temp. 180st.C przez ok. 45 - 50 minut.
Podawać z sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.