Penne z tuńczykiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Penne z tuńczykiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
320 g makaronu penne
1 puszka pomidorów krojonych
1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek
2 słoiki tuńczyka w oliwie
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
parmezan
2 łyżki oliwy
Sposób przyrządzenia:
Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Duś kilka minut, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.