Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rucolą - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rucolą
Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rucolą
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
500 g makaronu spaghetti
słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
300 g sera gorgonzola
250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
3 garści rukoli
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz (opcjonalnie)
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.