Roladki z nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Roladki z nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny
Roladki z nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• ½ kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
• 200 g kiełbasy podwędzanej
• 150 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
• 2 jajka
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżeczki oregano
• 1 łyżeczka sosu sojowego
• bułka tarta
• sól, pieprz
• olej do smażenia
• dwie duże garści młodej botwiny
Sposób przyrządzenia:
Do mięsa mielonego dodać zmieloną na maszynce kiełbasę, pokrojony w paseczki ser, jajka i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i uformować wałeczki. Każdy obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na sałatce z młodej botwinki.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.