Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym - przepis. Przepisy na Dania z ryżu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym
Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 torebka Ryżu Basmati marki Britta
250 g krewetek królewskich
2 łyżki imbiru marynowanego
2 łyżki soku z imbiru
100 ml oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
sos tabasco
2 łyżki octu winnego
1 limonka
gałązki kolendry
sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ryż Basmati marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Dla podkreślenia smaku możesz dodać 1 ząbek czosnku podsmażony na 2 łyżkach oliwy. Krewetki usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie z oliwek przez około minutę z każdej strony.
Sos:Do naczynia wlej 100 ml oliwy z oliwek i dolej ocet winny. Dodaj dwa całe ząbki czosnku, 2 łyżki imbiru marynowanego, 2 łyżki soku z limonki, 3 krople tabasco. Wszystkie składniki zmiksuj, a gotowy sos przetrzyj przez sitko.
Ryż marki Britta ułóż na środku talerza, obłóż krewetkami, udekoruj pokrojoną w cząstki limonką i gałązkami kolendry. Sos podawaj w kokilce.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.britta.pl
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.