jkm rozsmakował(a) się w tym!
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę (nie za drobną), doprawić do smaku według uznania i usmażyć. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Fasolę osączyć na sicie. Na dnie naczynia(najlepiej takiego z płaskim dnem) ułożyć porwaną kapustę pekińską, na to usmażonego kurczaka następnie fasolę i potem ogórka. Na końcu zrobić sos: Musztardę z ketchupem i posiekanym czosnkiem rozmieszać i wysmarować wierzch sałatki. Wystarczy cienka warstwa. Proporcje składników sosu zależą od wielkości naszego naczynia a takze od indywidualnych upodobań, jeżeli ktoś woli delikatniejszą wersję wystarczy zminiejszyć proporcje czosnku i musztardy a zwiększyć ketchupu. W mojej misce mieści sie jeszcze jedna taka warstwa. Nastepnie do lodówki aby się schłodziła i SMACZNEGO.
W mojej rodzinie jest to absolutny hit na który wszyscy sie rzucają i nigdy po imprezach nie zostaje. Smakuje zarówno dzieciom (o dziwo bo ja robię na pikantnie) i moim babciom. Nawet miałam zamówienie aby przygotować taką na 50-lecie ślubu u dziadków. Jezeli macie trochę czasu a na np. kolację chcecie zrobić coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu a jak Wam zasmakuje to proszę o głosik.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.