Biszkopt z jabłkami i pierzynką śmietankową - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Biszkopt z jabłkami i pierzynką śmietankową
Biszkopt z jabłkami i pierzynką śmietankową
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
BISZKOPT
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
MASA JABŁKOWA
1,5 l jabłek (lub 5 sztuk)
4 łyżki cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 opakowanie galaretki pomarańczowej w proszku
MASA ŚMIETANKOWA
500 ml śmietany 30%
2 opakowania galaretki cytrynowej
2 łyżki cukru puder
1 opakowanie śmietany Śnieżka
DODATKOWO
kilka kostek czekolady
Sposób przyrządzenia:
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier. Następnie dodać żółtka. Łyżką wmieszać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną i piec w 180 st. przez 25 minut. Po upieczeniu wyjąc i ostudzić.
MASA JABŁKOWA: jabłka przełożyć do garnka, dodać cynamon, cukier i galaretkę w proszku. Całość chwilę podsmażyć. Przełożyć na biszkopta.
MASA ŚMIETANKOWA: przygotować galaretkę cytrynową w pół litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę 30% ubić, dodać śnieżkę i cukier puder. Pod koniec dodać galaretkę cytrynową. Przełożyć na masę jabłkową. Przyozdobić startą czekoladą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.