biszkopt:6 jaj,szklanka cukru,szklanka mąki,2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia .
masa:
400 ml śmietany 30%,2 x śnieżka,1/2 kg sera białego,2 x galaretki brzoskwiniowe .
wierzch:
10 dag wiórek kokosowych ,1/3 kubeczka małego masła roślinnego z kruszwicy i 3 łyzki stołowe cukru.
dżem brzoskwiniowy mały słoik .
biszkopt:
Ubijamy pianę z białek ,dodajemy cukier następnie żółtka oraz mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia . jednolitą masę biszkoptowa wylewamy do formy -wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą -piec 35 minut.
masa:
galaretki rozpuścić w dwuch szklankach wody(ostudzić) ,śmietanę ubić ze śnieżkami,dodać przemielony ser oraz ostudzoną płynna galaretkę.
wierzch ciasta:
masło rozgrzać na patelni razem z cukrem ,dodac wiórki i zarumienić na słomkowy kolor.
ułożenie:
biszkopt kroimy na pół (dwa placki), pierwszy placek na dno formy,wykładamy masę serewą,pokrywamy ja plackiem drugim,smarujemy go dzemem brzoskwiniowym -wystarczy mały słoik i sypiemy na to zarumienione wiórki . odstawiamy do lodówki by masa się ścisnęła.
Zobacz więcej: http://www.familie.pl/Forum-5-165/m1199959-1,Wiosenny-konkurs-z-Plast-Team-wygraj-praktyczne-pojemniki.html#ixzz3TXy9ULTr