składniki na biszkopt
8 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl cukru
1 szkl mąki
4 łyżeczki kakao
masa
0,5 l śmietany 30 %
serek mascarpone 1 opakowanie
1 galaretka niebieska
1 gorzka czekolada
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki cukru pudru
Z podanych składników pieczemy ciemny biszkopt.
Przekrawamy go na dwie części.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder i serek maskarpone.
Dzielimy na trzy części.Do jednej dodajemy żelatynę,wcześniej namoczoną w zimnej wodzie i włożoną do mikrofali na 30 sekund.Do drugiej 1/2 galaretki niebieskiej rozpuszczonej w 1 szkl wody.Do trzeciej 1/2 gorzkiej czekolady
rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Wszystkie trzy masy kładziemy na przemian
na biszkopt i przykrywamy drugą połową biszkopta.Na wierzch polewamy drugą
połowę galaretki niebieskiej i połową czekolady.