Z podanych składników pieczemy biszkopty.Makowy dzielimy na dwie części.
Masa budyniowa
W połowie mleka rozrabiamy budyń z cukrem.Wlewamy do drugiej połowy gotującego się mleka energicznie mieszając aby nie powstały grudki.
Ugotowany budyń studzimy.Margaryne lub masło ucieramy mikserem na puch dodając po jednej łyżce ostudzonego budyniu.Dzielimy na cztery części i zostawiamy trochę na dekorację
Mus truskawkowy
Truskawki rozmrażamy,miksujemy blenderem.Podgrzewamy trochę i wsypujemy galaretkę truskawkową.
Mieszamy dokładnie aż galaretka się rozpuści.Dzielimy na dwie części
przełożenie ciasta
Biszkopt makowy-warstwa masy budyniowej-połowa musu truskawkowego-maa budyniowa-biszkopt jasny-masa budyniowa-mus truskawkowy-masa budyniowa-biszkopt makowy-udekorować reszta masy budyniowej posypać suszona żurawiną.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.