RURECZKI Z KREMEM - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ciasto: 250 g margaryny, 500g mąki pszennej, 250g śmietany 18%, szczypta soli, cukier trzcinowy do obtoczenia rurek.
Masa: kostka margaryny, szklanka cukru pudru, 1 żółtko, 2 szklanki zmielonych orzechów zalać szklanką wrzącego mleka, łyżka spirytusu
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wyrobić-wstawić do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować cieniutko, pokroić w długie wąskie paski o nawinąć na foremkę - rurkę posmarowaną masłem. Piec 30 min w 180 stopni.
Margarynę, cukry utrzeć na puch, dodać żółtko i porcjami "papkę" z wystudzonych orzechów. Dolać spirytus dla zaostrzenia smaku i wszystko wymieszać
Ostudzone rureczki nadziewać gotową masą - produkt finalny - mucha nie siada:)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.