Tortilla warzywna - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Tortilla warzywna
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 10 placków tortilla
• 800 g groszku konserwowego lub ugotowanego, mrożonego
• 500 g fasoli białej (z puszki)
• 700 g passaty
• 1 puszka pomidorów krojonych
• 300 g dojrzewającego twardego sera
• 1 łyżeczka kminku
• 1 por
• oliwa
• sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.