Biszkopt:
Kakao, masło, cukier i mleko zagotować w garnuszku. Wystudzić i dodać żółtka i mąkę. Ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Gdy biszkopt wystygnie przekroić na 3 blaty.
Krem:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną pianę. Wsypać cukier oraz cukier waniliowy. Ubijać około 10 minut, do momentu roztarcia cukru. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Masło utrzeć mikserem. Powoli, łyżka po łyżce, dodawać do masy jajecznej. Na koniec dodać aromat rumowy. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i przełożyć masą blaty biszkoptu. Drugą część podzielić na kolejne 3 części i do każdej dodać ulubiony kolor barwnika. Następnie każdą część przekładać do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy oraz dekorować tort na kształt różyczek. Schłodzić w lodówce. Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.