Torcik na każda okazję - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Torcik na każda okazję
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- upieczony biszkopt
- krem tortowy o dowolnej smakowitości
- akcesoria do dekoracji wg zaawansowanej pomysłowości
Sposób przyrządzenia:
Biszkopt:
- 3/4 szklanki mąki pszennej, łyżeszka proszku do pieczenia, 5 jajek, szklanka cukru. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, przesienką mąkę i proszek. Piec 30 min. w temp.180 stopnni.
masa:
- śmietankę 36% ubić na puch i pięknie przełożyć blaty biszkopta.
Gotowy torcik ubieramy wg uznania - im więcej gadżetów tym piękniej i smaczniej:)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.