Ciasto:
Margarynę, mąkę i śmietanę zagnieść na ciasto, posolić, uformować w kulę i odłożyć na 30 min. do lodówki. Wyjąć, rozwałkować cieniutko i pokroić na paski o szerokości 2 cm. Posmarowane foremki masłem nawijać ciastem. Posmarować białkiem jedną stronę i posypać cukrem trzcinowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 30 min w temp. 190 stopni.
Masa:
Orzechy zalać mlekiem wrzącym i odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukiem pudrem na puch dodać żółtko. Stopniowo dodawać orzechy i dalej ucierać. Gotową masą nadziewać rurki. Najlepsze są na drugi dzień, kiedy nawilgną:)
Smacznego:)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.