Aromatyczna rolada cielęca - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Aromatyczna rolada cielęca
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki na 10 osób:
• 1kg cielęciny
• 5 jajek
• 300g szpinaku świeżego (umytego)
• ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
• 100g tartego parmezanu
• 30g majeranku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku
• 2 średnie cebule
Sposób przyrządzenia:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.