Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri - piri - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri - piri
Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri - piri
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- filet z indyka - 600g
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- olej – 2 łyżki
- młody szpinak - 3 garście
- sos piri-piri „Tarsmak”
Sposób przyrządzenia:
Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri i położyć na młodym szpinaku.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.