Szybki poświąteczny krupnik. - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Szybki poświąteczny krupnik.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Warzywa ( marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki)
Sos powstały z pieczenia różnego rodzaju drobiu.
Zielona pietruszka.
Sposób przyrządzenia:
Warzywa pokroić w grubą kostkę.
Do garnka włożyć 2-3 łyżki sosu razem z tłuszczem.
Wrzucić pokrojone warzywa i przesmażyć.
Dodać kaszę jęczmienną ( ja dałam 5 łyżek). Chwilkę jeszcze przesmażyć.
Uzupełnić wodą do 2,5 l.
I gotować do momentu gdy warzywa i kasza będą miękkie.
Nie dodawać za wiele przypraw. Ale można uzupełnić solą lub pieprzem.
I gotowe.
Smacznego!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.