Aleksandra Wiktoria rozsmakował(a) się w tym!
Marchewki, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, pora kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i nakładamy wszystkie warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem i dusimy do miękkości około 20 minut.
Filet z ryby skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. W posmarowanej oliwą formie układamy filet z ryby, na niego wykładamy grubą warstwę duszonych warzyw i wszystko przykrywamy startym serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 20 minut.
Doskonałe danie na wigilijny stół i nie tylko. Danie to mogą spróbować już najmłodsi.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.