artystka rozsmakował(a) się w tym!
Śledzie wkładamy do zimnej wody na godzinę.
Marchew gotujemy w całości (powinna być lekko twarda). Studzimy ją, obierany i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obierany i kroimy w ósemki (2 szt. odkładamy osobno).
Na patelnię wlewamy olej i na zimny tłuszcz wkładamy cebulę.
Dusimy do momentu stracenia surowości. Nie powinna się zeszklić, a tym bardziej zezłocić.
Następnie dodajemy rodzynki, marchewkę i przecier pomidorowy. Mieszamy i zestawiamy z ognia.
Do wystudzonych jarzyn dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki, świeżą cebulę i pokrojone w kostkę jabłko.
Śledzie kroimy w w centymetrowe paski i dodajemy do warzyw.
Doprawiamy octem. Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.